السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الإخوة الأفاضل
أرجوا المساهمة فى هذا الموضوع كل حسب خبرته بتقديم أفضل تركيبة علف أرانب يمكن أن يقوم المربى بتصنيعها لنفسه ، مع تحليلها بقدر الإمكان
مع التحية للجميع
M.Tawela كتب:ليك سؤال على بريدك الشخصى
أرجو الإهتمام والرد
dr hussam h كتب:الذره كتير و الشعير كتير جدا و الصويا برضه 275 كتير جدا جدا الصويا لما تزيد عن حدها بها عامل مثبط للنمو والرده قليله جدا جدا وبعدين فين دريس البرسيم و خصوصا الحجازي ياريت تراجع التركيبه كويس او تذهب لدكتور او مهندس متخصص يعطيك تركيبه جيده ادي العيش لخبازه انا مؤمن بمبدا التخصص
dr hussam h كتب:يا اخي الفاضل لا اعتقد اني في احد من الاخوه الاعضاء المحترمين في المنتدي مستني منك حاجه لانهم جميعا في غني قوي عن ذلك انا علقت علي تركيبتك بناءا علي طلبك فقط اخ جزار والله انا مش عارف اي منطق يقول انك تروح لواحد او مصنع علف و تقوله اديني تركيبتك و ده علم ينتفع به و ان منعته تبقي اثم انت ايه رايك ممكن تروح لدكتور بشري او اي واحد و تقوله و الني علمني ازاي بتكشف و تشخص و الا العلم اللي اتعلمته مالوش لازمه و لازم نعلم الناس كلها يبقو1 دكاتره ولا الكهربائي و لا السباك او اي حد مع احترامي لك و للجميع انا علقت بناءا علي طلك ولا انا و لا اي حد من الاخوه في المنتدي مستني اي مقابل من اي حد احنا هنا جميعا متطوعيين لخدمه الجميع بقدر استطاعتنا و شكرا
أبــو أدهــم كتب:هذه تركيبتى المقترحة وطبعا هى اجتهاد شخصى وقابل للنقاش
ذرة صفراء 125.00
شعير 300.00
كسب فول صويا 44 % 275.00
نخالة قمح ناعمة 50.00
برسيم حجازى مجفف صناعياً 15 % 150.00
تبن قمح 60.00
مولاس قصب السكر 20.00
حجر جيرى 15.00
خميرة خبيز 2.00
حلبة 3.00
جرجير 2.00
بقدونس 2.00
شمر 2.00
كراوية 1.00
ينسون 1.00
ملح الطعام 5.00
مضاد سموم 1.00
مضاد كوكسيديا 0.50
بريمكس فيتامينات + أملاح 3.00
وتحليل التركيبة كالتالى
بروتين % 19.52
طاقة ك . ك / كجم 2,654.07
ألياف % 11.24
دهن % 2.30
كالسيوم % 0.88
فوسفور كلى % 0.42
صوديوم % 0.15
ميثونين 0.30
لايسين 1.07
محمد الروبيالجمعة نوفمبر 11, 2011 5:55 pm