أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة
منتدى الأرانب للجميع
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة
منتدى الأرانب للجميع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
ان شاء الله مفيش أرار ولا حاجه بس غير العلف بالنسب يعني أول يوم (75% العلف القديم + 25% العلف الجديد) ثاني يوم (50% علف قديم + 50% علف جديد) ثالث يوم (25% علف قديم +75% علف جديد) و بعد كده العلف الجديد لوحده
كلام الاستاذ جامبو صحيح بس تعديل بسيط.
غير العلف علي 3مراحل والمرحله تستمر 3 ايام مع وضع مضاد كوكسيديا في الماء مثل: (كوكسيديو بان) المرحله الاولي 75%علف قديم مع25%علف جديد المرحله التانيه 50%علف قديم مع 50%علف جديد المرحله الثالثه 75%علف جديد مع25%علف قديم بعد كده اعتمد علي العلف الجديد بصوره اساسيه. بالتوفيق.
لو بتغير من علف ردىء لعلف أفضل ... غير بدون تدريج ... إلا لو كان عندك باقى من القديم اخلطه على مثله من الجديد.
ولو بتغير من علف جيد الى ردئ ــ واعتقد ان ده مش هيحصل ـ ... درج
انا عملت التجربةالي قالها الاستاز جامبو والحمد للة غيرت نوع العلف بدون اي مشاكل
أبــو أدهــم كتب:
لو بتغير من علف ردىء لعلف أفضل ... غير بدون تدريج ... إلا لو كان عندك باقى من القديم اخلطه على مثله من الجديد.
ولو بتغير من علف جيد الى ردئ ــ واعتقد ان ده مش هيحصل ـ ... درج
اسمحلى بالتعقيب يا أخى الكريم زى ما قلت ان اللى بيغير علف أكيد بيغير للأحسن ولكن فى الغالب محدش يقدر يقيم نوع معين من العلف من غير التجربه الفعليه حتى فى بعض الأوقات بيكون العلف شغال عندك ممتاز وعند غيرك يعمل مشكلات وفى أكتر من سبب لكده المهم أنا أفضل التدريج لأنك حتى لو العلف ممتاز بشهاده الجميع ممكن مايشتغلش عندك حتى كان فى نقاش بينى وبين عمرو عقبه موجود فى الموضوع ده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] على موضوع العلف ليه بيشتغل عند واحد وعند التانى لأ ممكن تشوفه لو تحب
وإجابه على سؤال أخى صاحب الموضوع الأطباء والمهندسين والخبراء بيأكدو على موضوع التدريج زى ما نصحك الإخوه
أسلوبى الشخصى هو منع الطعام عن الأرنب لمده من 24 إلى 30 ساعه ـ وماتخافش عليهم مش هايموتوا وبعد كده حطلهم النوع الجديد هايقبلوه بدون مشكلات الأرنب لما يجوع لمده طويله بيحصل عنده افرازات قويه جدا لإنزيمات الهضم غير محاولات الجهاز المناعى للأرنب لتكسير الدهون لمد الجسم بالغذاء وبالتالى بيقبل النوع الجديد بسهوله ومن غير مشاكل ده أسلوبى الشخصى وعن تجربه شخصيه لك كامل الحريه أن تجربها أو تستمع لرأى الخبراء
كما قال الأخ ابو ادهم اذا كان التغيير لعلفة افضل فلا داعى للتدرج ولكن يعط العلف الجديد بتدرج فى الكميات فقط
والله الموفق
انا مع الخ جامبو لازم تدرج العلف في كل الاحوال
وانا مع الاخ جامبو والدكتور حسام لازم تتدريج
التدريج مهم للصغار قبل الكبار او التصويم 12 ساعة قبل العلف الجديد
ان شاء الله مفيش أرار ولا حاجه بس غير العلف بالنسب
يعني أول يوم (75% العلف القديم + 25% العلف الجديد)
ثاني يوم (50% علف قديم + 50% علف جديد)
ثالث يوم (25% علف قديم +75% علف جديد)
و بعد كده العلف الجديد لوحده
الجامبوالثلاثاء ديسمبر 27, 2011 10:19 am