منتدى الأرانب للجميع
lمطبخ سيدتى 343215

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة

lمطبخ سيدتى Rabbit10


منتدى الأرانب للجميع
lمطبخ سيدتى 343215

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات الأرانب للجميع .
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة

lمطبخ سيدتى Rabbit10

منتدى الأرانب للجميع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الأرانب للجميع دخول

أول منتدى عربى رائد في مجال تربية الأرانب ومستلزماتها ... يضم صفوة خبراء المجال ويعتبر الوجهة الأولى لمربي الأرانب فى العالم العربي

lمطبخ سيدتى

power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد

07032009
lمطبخ سيدتى

السلام عليكم ...



هذا الموضوع منكم ولكم ...




ستجمع فية إن شاء الله كل وصفاتكم بالطبخ






والبداية مع ...




lمطبخ سيدتى Smartass كيكة الشوفان lمطبخ سيدتى Smartass




المقادير




3 كاسات شوفان




1 كأس سكر




1 كأس زيت ذرة




5_7 بيضات




1ملعقة كبيرة بيكانج بودر




1ملعقة كبيرة هيل مطحون






الطريقة




تخلط المقادير الجافة أولاً




ثم يضاف إليها الزيت + البيض




تخلط جيداً وتصب في صينية الكيك




بعد دهنها بالزيت ورشها بالدقيق




تدخل إلى الفرن


عدل سابقا من قبل a.abdelghani في الخميس مارس 12, 2009 1:07 am عدل 1 مرات (السبب : التثبيت)

تعاليق

أم ملك
مشكوره
تكفينى الذكرى
تسلمي يارب واتمنى اقدر افيد
تكفينى الذكرى
اسرع والذ حلا في العالم...

واسمه
""ايسكريم هواوي""


المقادير


4مغلفات دريم ويب
2فنجان حليب السعوديه بااارد(ممكن اي حليب متوفر)
تقريبا 5 باكتات بسكويت اوريو
1قشطة التاج او 1/2 قشطة قيمر

-----------------------

نبدأ بالشغل

*اولا امسكي حبات البسكويت وفرغيها من حشوة الكريما اللي بداخلها
وحطي الحشوه بصحن على جنب..
بعدين خذي نص كمية البسكويتات المفرغه وكسريها عشوائيا باحجام معقوله واركنيها على جنب بعد
والنص الباقي حطيه بالخلاط واهرشيه عدل واتركيه شوي لين يجي دوره
اخر شي اعملي الكريمه عن طريق خلط الدريم ويب والقشطه والحليب بالطريقة المعتاده
واضيفي لها قطع البسكويت وحشوة البسكويت البيضاء وحركيها ثم قومي بوضعها بالصينيه
بعد ذلك ضعي البسكويت المهروش او المطحون فوقها وبرديها "بالفريزر" لمدة اربع ساعات على الاقل
.
.
.
.
بعدها قدميه وبالهناء والعاااافيهlمطبخ سيدتى Smile

__________________

معلومه..
هالايسكريم خطييير مره وماشاءالله يظبط مع اي احد يعني ما يحتاج تجربه
HOUSAMMI
سؤال لو سمحتى


من غير ضحك ولا تريقة

ازاى بيتعمل محشى الكرنب ،،،،
واهم حاجة المية اد ايه

معلش الغربة وحشة
تكفينى الذكرى
Laughing Laughing Laughing Laughing

مش هتريق متعوده دايما خطيبي هالكنى كل يوم طالب وصفه بس صراحة المحشي اول مرة ومفتكرش هتقدر لانه صعب مش هتعرف تلف ورقه

اخركم ياسيدى الفاضل تعملوا الخلطه وتكلوها من غير ورق بس تتخيل انك بتاكله بورق


محشي الكرنب

المقادير

1 - كرنبه
7 - اكواب ارز مغسول و منقوع
2.5 - كوب عصير طماطم
2 ملعقة كبيرة صلصه طماطم
ملح – فلفل – بهارات - كمون
300 جرام لحم مفروم معصج
3 - بصله كبيرة مفرومة
2 ملعقه كبيرة سمن + نصف كوب زيت ذرة
شبت + بقدونس مقطعين قطع صغيرة

طريقه الاعداد

بالنسبه للكرنب توجد طريقتان الاولي
تقطع اوراق الكرنب لتصبح اوارق منفصله وكبيره
تسلق اورلق الكرنب في اناء به ماء مغلي + ملح + كمون حتي تصبح لينه
ترفع من علي النار و تترك لتصفي
يتم فرد الورقه الكبيره و يزال الجز الاوسط منها و يسمع العنقود
تقطع الاوراق الي مستطيلات بمقاس 7.5 سم × 9 سم تقريبا او او الي مستطيل
بحجم كف اليد و ترص فوق بعضها البعض حتي الانتهاء من المقدار
الطريقه الثانيه
تسلق الكرنبه بدون تقطيع في اناء عميق جدا علي النار به ماء+ ملح + كمون
يرفع الكرنب و نبداء في تقطعيه الي شرائح بحجم كف اليد
ولكن الاسهل الطريقه الاولي
طريقة اعداد الخلطه
1 - يوضع اناء ضخم علي النار به السمن + الزيت حتي يقدح
2 - يتم اضافه البصل ويستمر في التقليب حتي يتغير لونه الي الذهبي
3 - تضاف اللحمة المعصجه و يستمر في التقليب
4 – يتم اضافه عصير الطماطم + صلصه الطماطم
5- تضاف التوابل والملح والفلفل
6- يتم تصفيه الارز واضافتة مع التقليب المستمر
7- يضاف البقدونس والشبت ويقلب المقدار جيدا
8 – يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر لمده 8 دقائق
تستخدم هذه الخلطه في حشي ورق العنب او الكوسه او الباذنجان او الفلفل الرومي او الكرنب
طريقه الحشي
يتم فرد الورقه علي طبق و وضع مقدار من الحشو حوالي 2 ملعقه صغيره علي طرف المستطيل ونبدا اللف تلف مثل الاصبع بشكل اسطواني
يرص في اناء او حله علي شكل دائري و طبقات فوق بعضها البعض
يترك مسافه حوالي 4 سم في الاناءمن اعلي ليسمح بتمدد الارز
اعداد الطهو
يوضع الاناء علي النار ويتم اضافة الماء حوالي 2 كوب من ماء مضافا اليه 2
ملعقة صغيرة من الملح علي المحشي و يترك علي نار هادئه حتي تمام النضج

وبالهناء والشفاء
HOUSAMMI
شاكر لك سيدتى

على هذا الجهد

جزاك الله خيرا


نور البيان
besm
شكرا لك عزيزتي مروي بس اوعي يكون الموضوع منقول
اكيد وواضح انك شاطره ماشاء الله
بس فيه ملحوظه علي راى المثل كل شيخ وله طريقه
كتبتي 8 يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر
احنا بنضع الصلصه باللحمه علي الرز وعليها الخضار ونقلب ونحشي ما بيتحطش عالنار الا بعد ما نخلص المحشي لف
ثانيا بنسقي المحشي شوربه بط او لحم او دجاج لان ده اللي بيدي طعم للمحشي اللي احنا بنقول عليه فمصر نفس الاكل وطبعا الشوربه بيبقي فيها هيل اللي هو الحبهان وورق لورا ودارسين واي بهارات تحبيها عالشوربه وتوضع ساخنه جدا علي المحشي
هو ده المحشي بتاعنا اقولك تعالي الجمعه اتغدي معانا
a.abdelghani
هههههههههههههههههههه
ايوه كده
النقار ده هو اللى هيطلع احلى شغل على العموم تسلم اديكو مروه وام عبد الرحمن
تم تثبيت الموضوع بواسطتى
مع انى ما كنتش ناوى ادخل القسم بتاعكو ده خالص
بس للاسف مالوش مشرفه
ما تشوفولنا مشرفه للقسم ده ينوبكوا ثواب
هههههههههههههههه
تكفينى الذكرى
شاكر لك سيدتى

على هذا الجهد

جزاك الله خيرا



سيدى الفاضل لاشكر على وواجب وصحتين وهنا على قلبك يارب..
شكرا لك عزيزتي مروي بس اوعي يكون الموضوع منقول
اكيد وواضح انك شاطره ماشاء الله

بس فيه ملحوظه علي راى المثل كل شيخ وله طريقه
كتبتي 8 يترك المقدار علي النار مع التقليب المستمر
احنا بنضع الصلصه باللحمه علي الرز وعليها الخضار ونقلب ونحشي ما بيتحطش عالنار الا بعد ما نخلص المحشي لف
ثانيا بنسقي المحشي شوربه بط او لحم او دجاج لان ده اللي بيدي طعم للمحشي اللي احنا بنقول عليه فمصر نفس الاكل وطبعا الشوربه بيبقي فيها هيل اللي هو الحبهان وورق لورا ودارسين واي بهارات تحبيها عالشوربه وتوضع ساخنه جدا علي المحشي
هو ده المحشي بتاعنا اقولك تعالي الجمعه اتغدي معانا

والله طريقتى Sad اماما وقفتنى في المطبخ من سادس Crying or Very sad
بخصوص الشربه اختك معقده شويه مش بحب طعمها عليه وبحسها زفره ودسمه اوى
وعشان والدى ووالدتى ربنا يخليهم يارب لازم اخفف الدهون فا بعملها ماء عادى وفيه معلقة سمنه بلدى وبهرات مشكلها يبانى لونها اصفر بتخلى طعم الاكل خطير ومرقة الدجاج
طبعا الحاج والحاجه ميعرفوش الطريقه دى وفاكرينى انه بشربه زي ما ماما علمتنى بس وبحمر الدجاج او الحم بشوحها واحطها جنبه عشان مايخدوش بالهم انه مسقي بطريقه دى وعلى فكره انا بعمله من غير لحمه مفرومه

اما بخصوص انه بيطح على النار قبل اللف لقيت الطريقه دى بتخلى المحش زى العسل بجد بيبقى خطير وغير كده لو عندك عزمه عشان ريحة البيت وايدك تجزيه قبليها بيوم فا بيعيش وبيطلع طعمه زى الطازج واحلى كمان...

ربنا يخليكى يقلبي
وصحتين وهنا على قلبك يارب

[quote]
هههههههههههههههههههه
ايوه كده
النقار ده هو اللى هيطلع احلى شغل على العموم تسلم اديكو مروه وام عبد الرحمن
تم تثبيت الموضوع بواسطتى
مع انى ما كنتش ناوى ادخل القسم بتاعكو ده خالص
بس للاسف مالوش مشرفه
ما تشوفولنا مشرفه للقسم ده ينوبكوا ثواب
هههههههههههههههه
[/quote

انا برشحلك ام عبدوا بعد اذنها طبعا نفسها شكلو حلو اوى وغير كده واضح جدا من طريقة الشربه انها بتهتم ببهارات الاكل ودى احلى حاجه بتخلى الاكل يزبط
تكفينى الذكرى
الفتوش


المقادير :

خسة واحدة
5
حبات بندورة ...طماطم

4 خيار
جرجير او روكا
نعنع
بقدونس
ربع ملفوفة

بصل اخضر
جزر حسب الرغبة
ثلث كوب زيت زيتون
ربع كوب حامض ليمون

ملح حسب الرغبة
خبز مقلي

الطريقة :

تفرم جميع
الخضار فرما متوسطا ثم يضاف الزيت والحامض والملح وتخلط الخضار جيدا وتقدم فورا مع
الخبر المقلي ...


بالهناء
والشفاء
تكفينى الذكرى
ده حلى لذيذ اوى بحب اعمله جنب الشاى اخدته طريقة من صديقه ليا ...
حلى (كوووووشخةlمطبخ سيدتى Thumb_yello )

2 علبة بسكويت
شاي

3 ملاعق فول سوداني

نص علية حليب
مركز نستلة

يكسر البسكويت ويخلط مع
الفول السوداني والحليب

ثم يصب علية
التوفو ويدخل للثلاجة


طريقة التوفو ...

يذوب فنجان سكر
على النار ثم يضاف علية قشطة


ويحرك بسرعة

ميم ملاحظة lمطبخ سيدتى Ablow


ممكن تصبي على صينية الحلى جالاكسي مذوب بحمام
مائي

وأختياري يعني مو غصب lمطبخ سيدتى Biggrin23
تكفينى الذكرى
المقادير:
تحتاجين
لكيك فراولة جاهز ( بتي كروكر )

شوكولاته هيرشي حبيبات
جيلي أخضر + جيلي
فراولة أحمر

كريمة مخفوقة
الطريقه:
اعملي الكيكة كما هو موضح على العلبة

وصبيها في قالب دائري طبعاً حتى تضبط الفكرة
ورشي شوية قطع من حبيبات
الهيرشي ( لو تدحرجيها في خليط الكيك البودرة قبل أحسن )

حتى ما تغوص كثير
للأسفل

ودلوقتى وبعد ما تستوي وتبرد
جهزي الكريما وقسميها نصفين
النصف الأول
أضيفي له مسحوق الجيلي الأحمر حتى يتلون ( أضيفي ملعقة كبيرة بس ) المهم هو
اللون

والنصف الثاني أضيفي له جيلي أخضر
الآن نأتي للتزيين
على الأطراف الكريما الخضرا والأحمر فوق
وطبعاً الوجه نزينه بكم حبة
بذر أقصد هيرشي

وصحتين وهنا على قلبكم .

تكفينى الذكرى
اكيد بتعرفي مقدارالعجين
او جيبي عجين جاهز من المخبز

لحم مفروم

فلفل اسود
حبتين طماطم (مبشورين)
بصلة وسط مبشورة كمان
الشطّه او الفلفل الاحمر المفروم حوالي ملعقتين او حسب الي حابين ياكلوا اطفال او
كبار
يعني حسب تحملهم
ملح طبعا حسب كمية اللحمة
زيت زيتون
ملعقتين
اخلطيهم سوا

طريقة شغلك
بتفردي العجين متل شكل الصفيحة
دوائر
بعدين حطي العجينة بصينية مدهونة زيت عشان ما تلزق
وحطي عليها اللحمة

حمريها بالفرن وصحتين وهنا
نور البيان
بسم
ggg
تكفينى الذكرى
13 شرفنى مرورك
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى